Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفتادمین جشنواره فیلم برلین به فیلم «محمد رسول‌اف»، فیلمساز مجرم ایرانی جایزه داد و صندلی‌اش را خالی گذاشت؛ درست همان کاری که برای جعفر پناهی کرد؛ چون برای جشنواره برلین نام کارگردان از اثرش مهمتر است.

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، شب گذشته جوایز هفتادمین جشنواره فیلم برلین موسوم به «بریناله» اهدا شد و «شیطان وجود ندارد» به کارگردانی محمد رسول‌اف جایزه خرس طلایی را دریافت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فیلمساز ۴۷ ساله که به جرم تبلیغ علیه ایران ممنوع‌الخروج شده است، در این رویداد حضور نداشت و به همین دلیل، یک صندلی خالی همراه با نامش در جشنواره قرار داشت؛ میزانسنی از برلیناله که پیش‌تر نیز درباره جعفر پناهی دیده بودیم.

«شیطان وجود ندارد» فیلمی ۴ اپیزودی است و داستان مأموران اعدام را روایت می‌کند که هرکدام متأثر از اقدامشان هستند.

رسول‌اف درباره فیلمش گفته است: «موضوع فیلم اعدام نیست. فیلم درباره پذیرش مسئولیت اعمالمان در یک زمینه استبدادی است. این‌که وقتی ساختار جبّار و ظالم تک تک ما را مجبور به اعمالی می‌کند که می‌دانیم برخلاف اخلاق و رفتار انسانی است، تصمیم فردی ما در هنگام عمل کردن یا نکردن به این دستورها چیست؟ »

او مدعی است بخش زیادی از هر ۴ داستان فیلم، از مسیر تجربه‌های شخصی‌اش یا قرار گرفتن در موقعیت‌هایی سؤال‌برانگیز به وجود آمده است: «مثلا داستان اپیزود اول فیلم را وقتی نوشتم که هنگام عبور از خیابان  یکی از بازجوهای سال ۸۸ خودم را دیدم، بی‌آن که او مرا ببیند... و حس کردم چقدر این آدم معمولی است، چقدر این آدم شبیه همه آدم‌هایی است که در خیابان می‌بینی، هیچ هیولایی نیست، هیچ شیطانی نیست.» نام فیلم هم از همین موضوع گرته‌برداری شده است.

رسول‌اف ادعاهای واهی دیگری هم می‌کند: «بعد از اولین تجربه زندان باوجود عدم میل باطنی‌ام برای مهاجرت، مجبور شدم از خانواده‌ام بخواهم از ایران بروند، تا از وحشت اذیت و آزار آنها رها شوم.»

او پس از دریافت این جایزه، به بی‌بی‌سی فارسی گفته است: موضوع فیلم توجه به نه گفتن در مقابل یک قدرت استبدادی است، و فیلم می‌گوید این شرایط فقط توسط خود مردم می‌تواند تغییر کند. این جایزه متعلق به همه سینمای مستقل ایران است که تلاش می‌کنند شرایط را به نفع اندیشه‌های مستقل تغییردهند.

 


باران رسول‌اف، دختر محمد رسول‌اف و بازیگر فیلم «شیطان وجود ندارد» پس از دریافت خرس طلا به نیابت از پدرش

 

رسول‌اف طی سال جاری ۳ فیلم «هاچ‌بک قرمز»، «مادر-پسر» و «شیطان وجود ندارد» را نوشته و تهیه‌کنندگی کرده است که فقط کارگردانی یک اثر بر عهده خودش بوده است. موضوعی که برای تهیه‌کنندگان پیشکسوت و تجاری سینمای ایران هم ممکن نیست؛ اما یک سینماگر ـ که به اذعان خودش «متهم امنیتی» است ـ به راحتی در ایران بدون دریافت مجوزهای لازم ـ نظیر پروانه ساخت و اجازه فیلمبرداری‌ ـ فعالیت می‌کند و توانایی تأمین هزینه‌های ۳ فیلم را در یک سال دارد!

او خودش می‌گوید: «من همواره این شانس را داشته‌ام که فیلم‌هایم در بیرون ایران نمایش داده شوند و تا الان ۲۵ کشور فیلم «شیطان وجود ندارد» را برای پخش خریداری کرده‌اند.» موضوعی که برای کمتر فیلمساز ایرانی امکان‌پذیر است. اما حمایت (فاند) شهرداری هامبورگ و جشنواره سیاسی فیلم برلین این امتیاز را برای یک سینماگر متهم فراهم می‌آورد.

این سیاست‌زدگی به حدی آشکار است که به نوشته رادیوفردا، ساعتی پیش از برگزاری مراسم اختتامیه نشستی درباره «شیطان وجود ندارد» با حضور شماری از زندانیان سیاسی دهه ۶۰ ایران و مشارکت آنلاین رسول‌اف در جشنواره برگزار می‌شود. خبرنگار رادیوفردا مهر تأییدی بر سیاست‌زدگی برلیناله می‌زند و در گفتار متن خود می‌گوید: هفتادمین دوره جشنواره فیلم برلین با حضور فیلمسازان ایرانی یا ایرانی‌تبار و ساخته‌های جسارت‌آمیز آن‌ها با مضامین نگا‌ه‌های نظارتی حکومت، انتقاد از مذهب و همجنس‌گرایی برگزار شده است.

امتیاز منتقدان به فیلم‌های حاضر در بخش رقابتی جشنواره فیلم برلین، مؤید دیگری بر سیاسی‌بودن این رویداد به ظاهر هنری است؛ آنجا که فیلم رسول‌اف در میانه‌های جدول امتیازدهی منتقدان قرار دارد، اما خرس طلایی جشنواره را دریافت می‌کند و فیلم قوی‌تری همچون «هرگز به ندرت، گاهی همیشه» به خرس نقره‌ای بسنده می‌کند.

این در حالی است که فیلم «شیطان وجود ندارد» در سایت معتبر متاکریتیک، امتیاز ۷۹ را کسب کرده است و منتقدانی همچون لی مارشال (اسکرین دیلی) و دبورا یانگ (هالیوود ریپورتر) امتیاز ۶۰ از ۱۰۰ را به این فیلم داده‌اند. اما فیلم «هرگز به ندرت، گاهی همیشه» در متاکریتیک، امتیاز ۹۲ را کسب کرده است و سه منتقد از جمله «اندرو بارکر» (ورایتی) امتیاز ۱۰۰ را به این فیلم اختصاص داده‌اند؛ تا مشخص شود اعطای جایزه به فیلم محمد رسول‌اف نه بر مبنای ارزش که بر اساس سیاست‌‌زدگی بوده است.

عجیب اینکه «خانه سینما» دریافت جایزه رسول‌اف را به او تبریک گفته؛ فیلمسازی که به قوانین حاکم بر کشور پایبند نیست. این در حالی است که در ماده ۱ اساسنامه خانه سینما آمده که «در چهارچوب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» تأسیس شده است. البته خانه سینما پیش‌تر هم خطاب به ریاست قوه قضائیه نوشته بود: «خواهان توجه به پرونده جناب آقای محمد رسول‌اف هستیم و یقین داریم همکاران ما نیز حرمت و حیثیت سینمای ایران را در همه مراحل کاری رعایت می‌کنند.»

باید از مدیرعامل و هیأت‌مدیره خانه سینما پرسید آیا «شیطان وجود ندارد» با موضوع اعدام و ظالم جلوه دادن نظام اسلامی، حرمت سینمای ایران را رعایت کرده است؟! یا صرفاً به قصد خوش‌رقصی برای جشنواره‌های سیاست‌زده و دریافت حمایت‌های ویژه مادی و معنوی ساخته شده است؟

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: جشنواره فیلم برلین کارگردان جعفر پناهی محمد رسول اف برلیناله شیطان وجود ندارد جشنواره فیلم برلین شیطان وجود ندارد محمد رسول اف خانه سینما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۱۱۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره ملی روستایی ـ عشایری در ۸ روستا برگزار می‌شود

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: براساس برنامه‌‌ریزی در سال بعد جشنواره ملی روستایی ـ عشایری ‌در ۸ روستا برگزار می‌شود که این شعاع ایمانی و حبی به امام رضا علیه‌السلام در همه مراکز مختلف روستایی کشور خود را نشان دهد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دشتستان، ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری رضوی با معرفی برترین‌ها با حضور قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در روستای سرکره استان بوشهر به کار خود پایان داد.

سیدمحمد هاشمی شامگاه پنجشنبه در آیین اختتامیه ششمین جشنواره ملی روستایی عشایری روستایی در سرکره استان بوشهر با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر برگزاری این جشنواره را یک شجره طیبه و نهال مبارک در روستای سرکره دشتستان دانست و اظهار داشت: 29 فروردین امسال نخستین اختتامیه ششمین جشنواره ملی آسمان هشتم با شرکت گروه‌های سرود و نمایش روستایی استان‌های مختلف کشور در روستای کردر رضوی میناب با یک عشق آسمانی به امام رضا علیه‌السلام برگزار شد.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام جشنواره‌های فرهنگی هنری رضوی را سبب توسعه و تعمیق آن در نقاط مختلف دانست و تصریح کرد: امسال برای نخستین‌بار جشنواره ملی روستایی و عشایری، در روستای کردر رضوی میناب هرمزگان آغاز به کار کرد و بخش دیگر از این جشنواره در روستای سرکره دشتستان استان بوشهر اجرا شد.

وی اضافه کرد: براساس برنامه‌‌ریزی در سال بعد جشنواره ملی روستایی ـ عشایری ‌در 8 روستا برگزار می‌شود که این شعاع ایمانی و حبی به امام رضا علیه‌السلام در همه مراکز مختلف روستایی کشور خود را نشان دهد.

هاشمی با اشاره به برگزاری بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا علیه‌السلام خاطرنشان کرد: این جشنواره مبارک و نورانی بیست و یکمین دوره خودش را طی می‌کند در حوزه‌های مختلف برگزار می‌شود و اختتامیه این جشنواره در میلاد امام رضا علیه‌السلام در مشهد مقدس برگزار می‌شود.

قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: امسال این جشنواره نه تنها به‌صورت معمول خودش برگزار شد بلکه هم از جهت مردمی بودن و توسعه کار و هم از جهت عمق فنی و کارشناسی الحمدلله بسیار رشد کرده بود.

هاشمی با اشاره به ایجاد جوانه‌های دیگر این جشنواره خاطرنشان کرد: جشنواره فرهنگی هنری رضوی جوانه‌های دیگر زده که جشنواره فیلم دینی رضوان از آن جمله است و اختتامیه این جشنواره آبان ماه امسال برگزار می‌شود.

وی با تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری جشنواره بین‌المللی امام رضا علیه‌السلام در بنیاد بین‌المللی امام رضا علیه‌السلام که امسال بیست و یکمین آن برگزار شده است گفت: از خدمات مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر و دیگر دست‌اندرکاران اختتامیه ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری رضوی استان بوشهر قدردانی می‌شود.

مراسم اختتامیه ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری رضوی استان بوشهر که با اجرای خلاقانه و پر انرژی استاد سعید نوذری برگزار شد در بخش‌های «چاووشی‌خوانی، منقبت خوانی»، «پرده‌خوانی، نقالی» و «عکس روستایی» در روستای سرکره دشتستان با معرفی برترین‌ها به کار خود پایان داد.

ارسال 1500  اثر به جشنواره

معاون ترویج و جریان‌سازی بنیاد بین‌المللی امام رضا علیه‌السلام نیز با اشاره به اینکه در ششمین دوره جشنواره ملی روستایی عشایری رضوی در روستای سرکره دشتستان 1500 آثار ارسال شد گفت: آثار 50 هنرمند در سه بخش «چاووشی‌خوانی، منقبت خوانی»، «پرده‌خوانی، نقالی» و «عکس روستا از استان‌های، خراسان رضوی، اردبیل، مرکزی، لرستان، کرمانشاه، خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویراحمد، مازندران، همدان، اصفهان و بوشهر ارائه و برترین‌ها معرفی شدند.

سعید زمانی ادامه داد: در رشته نقالی 14 نفر، چاووشی‌خوانی، منقبت خوانی 3 هنرمند و در بخش عکس روستایی 14 نفر برگزیده شدند.

برگزیدگان جشنواره عکس روستایی عشایری رضوی

بخش عکاسان آزاد

داود کهن ترابی ، رتبه اول – لوح تقدیر، جایزه نقدی و تندیس جشنواره

امین رحمانی، رتبه دوم، لوح تقدیر و جایزه نقدی

محسن کابلی، رتبه سوم، لوح تقدیر و جایزه نقدی

مهدی ایمانی، تقدیری: لوح تقدیر، جایزه نقدی

جواد رضایی، تقدیری: لوح تقدیر، جایزه نقدی

عبدالرحمن مجرد، تقدیری: لوح تقدیر، جایزه نقدی

سعید قاسمی، تقدیری: لوح تقدیر، جایزه نقدی

ساسان جواد نیا، تقدیری: لوح تقدیر، جایزه نقدی

بخش عکاسان روستایی

حمید واحدی، رتبه اول- لوح تقدیر، جایزه نقدی و تندیس جشنواره

حمیدرضا حبیبی محب سراج،   رتبه دوم - لوح تقدیر و جایزه نقدی

فائزه کابلی، رتبه سوم لوح تقدیر و جایزه نقدی

سید علی حسینی‌فر، تقدیری: لوح تقدیر و جایزه نقدی

حسین توحیدی‌فر، تقدیری: لوح تقدیر و جایزه نقدی

بخش آرشیوی

یاسر محمدخانی، تقدیری: لوح تقدیر و جایزه نقدی

مهدی عقیقی، لوح تقدیر و جایزه نقدی

برگزیدگان جشنواره پرده خوانی و نقالی روستایی و عشایری رضوی

بخش نوجوان

درسا نکویی، رتبه اول از مشهد خراسان رضوی

نرگس یوسفی، رتبه دوم از مشهد خراسان رضوی

هانیه فراسوندی، رتبه سوم مشترک از برازجان بوشهر

امیر رضا حسینی، رتبه سوم مشترک از گناباد خراسان رضوی

بخش کودکان:

سید امیر عباس کرامت ، تقدیر ویژه کودکان از کاشمر

ضحی بابامندی، تقدیر ویژه کودکان از دزفول

رئوف پاشایی، تقدیر ویژه کودکان از مشهد

مرسانا برزگر، تقدیر ویژه کودکان از مشهد

بخش بزرگسال:

نفر اول در این بخش هیئت داوران انتخابی ندارد

آتنا بیات، رتبه دوم به‌صورت مشترک از اراک

سید علی موسی، رتبه دوم به‌صورت مشترک از یزد

فرشته محمدی رتبه سوم از همدان

علی بهاری، تقدیر ویژه از بروجرد

جواد آقاپور، تقدیر ویژه از آمل

جواد همایونی، تقدیر ویژه از مشهد

برگزیدگان جشنواره مدیحه سرایی و چاووشی خوانی روستایی و عشایری رضوی

مجید بهمنش ، بخش چاووشی خوانی رتبه: برگزیده، لوح تقدیر و هدیه نقدی از قائن خراسان جنوبی

ظاهر مرادی بخش منقبت خوانی رتبه: برگزیده- لوح تقدیر و هدیه نقدی از تربت جام خراسان رضوی

عرفان خان محمدزاده بخش مدیحه سرایی رتبه: برگزیده ، لوح تقدیر و هدیه نقدی از اردبیل

تقدیر از پیشکسوتان مدیحه سرا و چاووشی خوان روستایی و عشایری رضوی

محمدرضا اسحاقی گرجی، پیشکسوت نغمه خوان، لوح تقدیر و هدیه نقدی از مازندران

کوروش رضوانی فر، پیشکسوت نغمه خوان، لوح تقدیر و هدیه نقدی از کهگیلویه و بویراحمد

ناخدا ستوده، پیشکسوت نغمه خوان ، لوح تقدیر و هدیه نقدی از بوشهر

محمد حسن آبیار، پیشکسوت نغمه خوان، لوح تقدیر و هدیه نقدی از دشتستان بوشهر

انتهای پیام/190/.

دیگر خبرها

  • واکنش عجیب طراح برنامه اقتصادی رییسی به وضعیت هزینه‌کرد دولت/ جبراییلی هم به شادی بی‌دلیل خبرگزاری دولت اعتراض کرد
  • تئاتر بچه‌های مسجد باید در چهار گوشه ایران شکل بگیرد/ حضور ۱۴ گروه نمایشی در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • سینما به روایت سینما/ دیوار میان پایتخت و شهرستان با «آپاراتچی» فروریخت
  • فیلمی که دیوار میان پایتخت و شهرستان را از بین برد
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما
  • جشنواره ملی روستایی ـ عشایری در ۸ روستا برگزار می‌شود
  • زنانی که در کن رئیس شدند
  • مریل استریپ نخل طلای افتخاری جشنواره کن را دریافت می‌کند
  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه